Rulett stratégia

Fontos hangsúlyozni, hogy nincs egy 100%-os nyerő rulett stratégia! Számos weboldal megpróbál félrevezetni, akár az alábbi rendszereket bemutatva, mint biztos stratégiák. Egy jól működő rulett kereket lehetetlen hosszútávon megverni, a ház mindig nyer!

Martingale (duplázó vagy piros-fekete rulett stratégia)

Lényegében nagyon egyszerű és könnyen használható:

  • Egyforma kijövetelt biztosító fogadásra van szükség (piros-fekete, páros-páratlan, stb.)
  • Ha elveszíted a fogadást folyamatosan duplázz (Ha 1 euróval kezdel) 2,4,8 stb. nyerésig. Ha 4 euróval nyerünk akkor 1+2+4=7-el fogadtunk és 8-at nyertünk, a nyereség minden esetben 1.
piros-fekete rulett stratégia szimuláció

Martingale szimuláció, 8 vagy 9-es veszteség sorozat nem ritka látvány ezer pörgetés alatt

A rendszer mögötti elképzelés, hogy előbb utóbb szerencsések leszünk és nem veszíthetünk. Ez csak abban az esetben igaz, ha végtelen tőkével rulettezel és a kaszinó nem korlátolja a fogadás méretét. Mennyire vagy hajlandó duplázni? 128-ig? Itt mar összesen 255 eurót fogadtál 1 euró nyereségért. Az esélyé, hogy 8-szor egymásután veszítsen valaki (19/37)^8 ami 0.0048 azaz 0.48%. Ez megközelítőleg minden kétszázadik alkalommal. Talán több száz pörgetést is túlél szerencsével, de hosszútávon mindig megbukik a rendszer. Legtöbb rulett asztal felső korlatot is megszab, ami általában a minimum tét százszorosa.

Végtelen tőke es korlátlan fogadás, ennek a két feltételnek kell eleget tenni hosszútávú nyeréshez. Ez pedig lehetetlen.

Fibonacci

Közel áll a Martingale taktikához, de duplázás helyett a Fibonacci számoknak megfelelően válasszuk a tétet (1,1,2,3,5, 8…). Mivel a tét növekedése nem annyira agresszív, mint a Martingale stratégiánál, kevesebb a kockázat. A játékos minden veszteségnél egy számot előre, es minden nyereségnél két számot visszafele menve fogad. A kockázat es a potenciális nyereség is kevesebb, a rendszer több pörgetést elbír, de hosszútávon ugyanúgy megbukik.

Tobb rulett strategia: