Rulett stratégia

Margingale | Fibonacci | Nyerő stratégia | Martingale és D’Alembert stratégiák buktatója | Biztos stratégiák | Rulett átverés

Fontos hangsúlyozni, hogy nincs egy 100%-os nyerő rulett stratégia! Számos weboldal megpróbál félrevezetni, akár az alábbi rendszereket bemutatva, mint biztos stratégiák. Egy jól működő rulett kereket lehetetlen hosszútávon megverni, a ház mindig nyer!

Martingale (duplázó vagy piros-fekete rulett stratégia)

Lényegében nagyon egyszerű és könnyen használható:

  • Egyforma kijövetelt biztosító fogadásra van szükség (piros-fekete, páros-páratlan, stb.)
  • Ha elveszíted a fogadást folyamatosan duplázz (Ha 1 euróval kezdel) 2,4,8 stb. nyerésig. Ha 4 euróval nyerünk akkor 1+2+4=7-el fogadtunk és 8-at nyertünk, a nyereség minden esetben 1.

A rendszer mögötti elképzelés, hogy előbb utóbb szerencsések leszünk és nem veszíthetünk. Ez csak abban az esetben igaz, ha végtelen tőkével rulettezel és a kaszinó nem korlátolja a fogadás méretét. Mennyire vagy hajlandó duplázni? 128-ig? Itt mar összesen 255 eurót fogadtál 1 euró nyereségért. Az esélyé, hogy 8-szor egymásután veszítsen valaki (19/37)^8 ami 0.0048 azaz 0.48%. Ez megközelítőleg minden kétszázadik alkalommal. Talán több száz pörgetést is túlél szerencsével, de hosszútávon mindig megbukik a rendszer. Legtöbb rulett asztal felső korlatot is megszab, ami általában a minimum tét százszorosa.

Végtelen tőke es korlátlan fogadás, ennek a két feltételnek kell eleget tenni hosszútávú nyeréshez. Ez pedig lehetetlen.

Fibonacci rulett stratégia

Közel áll a Martingale taktikához, de duplázás helyett a Fibonacci számoknak megfelelően válasszuk a tétet (1,1,2,3,5, 8…). Mivel a tét növekedése nem annyira agresszív, mint a Martingale stratégiánál, kevesebb a kockázat. A játékos minden veszteségnél egy számot előre, es minden nyereségnél két számot visszafele menve fogad. A kockázat es a potenciális nyereség is kevesebb, a rendszer több pörgetést elbír, de hosszútávon ugyanúgy megbukik.

Nyerő rulett stratégia

A nyerő rulett stratégia után számos játékos kutat az interneten, az ilyen szisztémákat ígérő weboldalak azonban végül mind átverésnek bizonyulnak. Azok a weboldalak, melyek biztos rulett stratégia ígéretével bíztatják a játékosokat, mindig valamit árulnak vagy jutalékot kapnak a kaszinóktól a beszervezett játékosok után.

Így rosszul csak a játékos járhat, mire észreveszi, hogy az adott stratégia nem működik, már el is játszotta a pénzét. A stratégiát hirdető weboldal megkapja a jutalékot, a kaszinó pedig zsebre teszi a nyereséget.

A rulettben azonban nincs nyerő szisztéma, mivel a matematikai esélyek alapján mindig a kaszinó nyer. Még a legjobb megoldás követésével is marad egy minimális ház haszna, tehát hosszútávon mindig a kaszinónál marad a pénz. Egész egyszerűen úgy lett kitalálva a játék, hogy a ház haszna beépítésre került. Ez igaz az európai rulett, de az amerikai rulett játékra is.

Martingale és D’Alembert stratégiák buktatója

Ebben a részben röviden bemutatjuk a legnépszerűbb “nyerő rulett stratégiákat”, melyekről akármennyire is mondják, nem működnek.

A Martingale stratégia lényege, hogy csak az 1:1 kifizetésű tétekre fogadunk (vörös vagy fekete, páros vagy páratlan) s a legkisebb összeggel kezdjük a játékot. Ha vesztünk, akkor a következő körben már duplázzuk a tétet, majd ismét, egészen addig, míg nyerünk. Ekkor az összes addigi veszteségünket visszakapjuk, plusz egy egység nyereményt, ami a nyereségünk. Nyerés után újra visszatérünk az alaptétre, s mindig duplázunk a vesztes tét után.

A stratégia lényege, hogy akármennyit is vesztünk, az első nyertes tét után egy egységnyi pluszban zárunk, s a sok kicsi sokra megy. A stratégia buktatója, hogy a duplázásokkal már rövid idő alatt is elfogyhat a pénzünk, s jó eséllyel nem tudunk eljutni az első nyertes tétig. Ráadásul a 0 vagy a dupla 0 miatt nem is 50-50% az esélyünk, nem beszélve arról, hogy egyes kaszinóknál fogadási limit van, így a végtelenségig sem duplázhatunk.

A D’Alembert stratégiánál a játékosnak választania kell egy alaptétet, s ezzel kell kezdenie a játékot. Ha veszít, az alaptétet rá kell tennie az aktuális tétre, s azzal fogadnia. Ha megint veszít, ismét megemeli a tétet egy alaptétnyi összeggel. Nyerés esetén viszont csökkenti az aktuális tét összegét az első tét összegével, ismételt nyerésnél pedig ugyanezt teszi, de az eredeti tét alá sohasem megy.

A stratégia szerint a játékos ugyanannyi darab tétet nyer meg, mint amennyit elveszít, de a különféle tétek miatt hosszútávon nyereséges lesz. Ezzel szemben a nullák miatt sem 50-50% a nyerési esély egy 1:1-hez fizető tétnél, ráadásul a tétek maximalizálása itt is gyorsan megálljt szabhat a duplázások sorának.

Biztos stratégiák, szisztémák

Nincsenek 100%-os stratégiák, szisztémák! A kaszinójátékok többsége csak a szerencsén alapul, bár egyes játékoknál, mint a blackjack vagy a video poker, a játékos tudása is szerepet játszik. Ezeknél a legjobb stratégia felhasználása megnöveli a játékos nyerési esélyeit, de minden esetben a kaszinó nyerő hosszabb távon.

Annyi a különbség, hogy ha minden játékos a lehető legjobb stratégia szerint játszana, a kaszinó nyeresége csak kicsi lenne, de ekkor is biztos nyereséggel számolhat. Mivel azonban a játékosok többsége csak megérzések vagy véletlen stratégiák alapján játszik, így a kaszinó is többet nyer a dolgon.

A fentieknek megfelelően nem fog működni a Labouchere stratégia, a Martingale stratégia, az anti Martingale stratégia, a Haladó rulett stratégia, a James Bond stratégia, az Oscar Grind rulett stratégia, az Insurance stratégia, a 666 rulett stratégia, a 150 dolláros stratégia, a 64%-os stratégia, de a bankroll menedzsment stratégia sem. Nem nehéz kitalálni, hogy ha ezek a stratégiák közül bármelyik is működne, akkor a weboldal tulajdonosa nem kürtölné világgá, hanem éjjel-nappal a kaszinókat fosztogatná a tuti módszerével. Mivel a matematikai szabályok miatt nincs nyerő stratégia, így nem marad más, mint a hiszékeny szerencsejátékosok becsapása.

Számos kaszinójátékos kutat a legjobb rulett stratégiák után, hogy végre meglelje a csodaszert a kaszinók legyőzésére. Különféle oldalak ígérnek nyerő szisztémákat, melyekkel biztosan nyerni lehet a rulettben, ezek azonban mind átverésnek bizonyulnak.

Azt már most le kell szögezni, hogy az ÖSSZES kaszinó játék úgy lett kitalálva, hogy hosszútávon csak a kaszinó nyerhet vele. A játékosoknak el kell fogadniuk, hogy ez egy ilyen iparág, játszhatnak, jól érezhetik magukat, de a végén mindenképpen veszítenek.

Amire a hiszékeny játékos rájön, hogy bizony a nyerőnek hirdetett rulett stratégia mégis átverés, már egy csomó pénzt elvesztett, a szisztémát ígérő weboldal pedig ismét szép jutalékot akaszt le a kaszinótól.

A legjobb rulett stratégiák kutatása helyett tehát nincs más teendő, mint a helyén kezelni a rulettet, amely nem más, mint egy pénzbe kerülő szórakozás. Míg ezt valaki elfogadja, és a hobbijára hajlandó áldozni, addig nincs is baj. A probléma akkor következik be, amikor valaki mindenét feltéve a nyerőnek hitt stratégiára elveszíti az összes pénzét, s még mélyebb gödörbe kerül.

Rulettel kapcsolatos átverések

Egyre több magyar weboldalon bukkan fel biztos rulett stratégia átveréssel, ahol a gyanútlan szerencsejátékosok pénzére hajtanak a csaló weboldalak. Ezek biztos stratégiát ajánlanak, melyekkel az online kaszinókat meg lehet kopasztani, így otthonról játszva is megfelelő életszínvonal alakítható ki.

Sajnos ilyen stratégia nem létezik, mivel a rulett úgy lett kitalálva pár száz éve, hogy mindenképpen tartalmazza a ház hasznát. Még a legjobb rulett stratégia is csak arra jó, hogy a ház haszna minimális maradjon, de még ekkor is mindenképpen a kaszinó nyer a játékon. A véletlenszerűen játszó, vagy téves szisztémát használó játékosok jelentik pedig a kaszinó fő bevételét.

Hogyan működnek ezek az átverések?

A legtöbb rulett stratégia átveréses weboldal azt állítja magáról, hogy megtalálta a nyerő szisztémát. A legtöbb esetben a piros-fekete rulett stratégiát (vagy hivatalos nevén a Martingale stratégiát) ajánlják, mellyel szerintük hosszú távon apró lépésekben fel lehet építeni a nyereményünket.

A piros-fekete rulett stratégia lényege, hogy 1:1-hez fizető téteket kell választanunk a játék során, például a piros vagy fekete, vagy a páros vagy páratlan fogadásokat. Mindig az alaptéttel kell fogadnunk, s ha a fogadás nem nyer, akkor duplázni kell az aktuális tétet. Ezt egészen addig kell folytatni, míg be nem jön egy fogadás, mivel az kiegyenlíti az addigi veszteségeinket, s még egy kis nyereséget is realizálhatunk vele.
Például, ha az alap tét 1 dollár, akkor vesztes fogadás után 2 dollárral kell fogadni, majd 4, majd 8 stb. tétekkel. Ilyenkor, ha a 6. fogadás lesz a nyertes, akkor 31 dollárt vesztettünk az első lépések során, majd nyerünk 32 dollárt, így a nyereségünk 1 dollár, és visszatérünk a játékban az 1 dolláros alaptétre. A szisztéma szerint ezekből az 1 dolláros nyereségekből áll majd össze a végső nyereményünk.

Azt nem mondják el ezek a weboldalak, hogy egyes esetekben nagyon sokáig nem jön fel nyerő széria, így az állandó duplázások miatt elfogyhat a pénzünk. Ekkor hiába játszanánk tovább, ha nincs miből.

A másik probléma, mely miatt ez nem működik, hogy az online kaszinóknál van egy fogadási limit. Így hiába dupláznánk a következő tétünket, ha a kaszinó nem engedi, s ismét csak nem jön be a piros fekete stratégia.

Miért ajánlják akkor már magyar nyelvű weboldalak is ezeket? Vagy pénzt kérnek a “100%-os rulett szisztéma” vagy hasonló nevezetű rendszer titkainak felfedésért, vagy azt állítják, hogy csak az altaluk ajánlott kaszinón belül fog működni az adott stratégia. Játékosok ezekre kattintva a weboldal által küldött játékosokká válnak. A weboldal jutalékot kap a játékosok vesztesége után, így nem fontos, hogy a becsapott szerencsejátékos nyerjen, a lényeg, hogy eljátssza a pénzét.

Vissza az elejére