Rulett stratégia: Piros-Fekete

A piros fekete rulett stratégia néven is ismert módszer hivatalos neve a Martingale-módszer, s már a 18. század óta létezik. A szisztéma lényege, hogy a játékosnak minden vesztes játszma után meg kell dupláznia a tétet, hogy a sorozatban felbukkanó első nyert játszma visszahozza a veszteséget, s még egy kis nyereséget is termeljen. A valóságban ez a stratégia mindig megbukik, így a játékosok általában több kisebb nyeremény után egy hatalmasat buknak, és kiszállnak.

A piros fekete stratégia lényege (Martingale)

A rulett játék során a duplázós stratégia lényege, hogy a játékos olyan eseményre fogadjon, mely 1:1 arányban fizet. Tehát vagy a piros vagy fekete számokra, vagy a páratlan vagy páros számokra kell fogadnia.
Az első tétnél az alaptétet kell megtenni. Ha ez nyert, akkor ismét az alaptéttel kell játszani. Ha azonban veszít, akkor meg kell duplázni a tétet. Nyert fogadásnál vissza kell térni az alaptéthez, egyébként minden fogadásnál duplázni a tétet, míg a játékos ismét nem nyer.

A stratégia alapja az, hogy a folyamatos duplázás miatt az első nyeremény fedezi az addigi veszteségeket, és még 1 egység hasznot is hoz. Például, ha az alaptét 1, és az 5. körben nyer a játékos, akkor addig a veszteségei 1+2+4+8=15 egység, a 8 egységnyi tét miatt pedig 16 egységet nyer. Így a nyeresége 1 egység, és visszatérhet az 1 egységes alaptéthez.

A stratégia kétféle módon bukhat el. Az első esetben a folyamatos duplázás miatt a játékosnak már egy kicsit hosszabb nyeretlen szériánál is elfogyhat a pénze. A második probléma pedig a kaszinók által megadott fogadási limit, melynél nagyobb téttel nem lehet fogadni. Így, ha például az adott kaszinóban a fogadási limit 500 egység, és a játékos a 256 egységes vesztes fogadása után újból duplázna, már nem teheti meg. Ilyenkor borul a szisztéma, és hatalmas vesztesége keletkezik.

Grand Martingale stratégia

Ez a stratégia az alap Martingale (piros-fekete) nagyobb tétes változata, ahol annyi a különbség, hogy a vesztes tétek után nem duplázni kell a tétet, hanem egy nagyobb ugrást kell végrehajtani.

Például, ha az első tét 1 dollár, akkor vesztes játszma esetén az új tét a duplája + a tét maga lesz, 2 + 1 = 3 dollár. A 3 dolláros játszma elvesztése után az új tét a 3 dollár duplája plusz 3 dollár lesz, azaz 9 dollár. Újabb vesztes fogadás után már 9X2 + 9 = 27 dollár, és így tovább.

A stratégia addig folytatható, míg nyereséggel nem zár a játékos, vagy el nem fogy a pénze, vagy el nem éri a fogadási limited. Általában az utóbbi következik be, így a játékos ismét hatalmas buktával zár.

Martingale 2.0 stratégia

Ez a stratégia is követi az eredeti módszert, csak más tétekkel. A játékosnak a győztes fogadások után fogadnia kell, s meg kell dupláznia a tétet. A vesztes játszmák után pedig az aktuális tét felével kell fogadnia.
A stratégia buktatója szintén egy hosszabb peches széria, vagy a fogadási limit elérése.